کد خبر 280392
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰

مدیرعامل سازمان سینمایی سوره حوزه هنری ضمن تشریح برنامه‌هایش به برخی سوالات پاسخ داد.

گروه فرهنگی مشرق - سهیل جهان بیگلری درباره احتمال گزینش فیلم‌های جشنواره فجر برای اکران 93 در سینماهای متعلق به حوزه هنری بیان کرد: به نظرم بحث گلچین کردن فیلم‌ها در سال گذشته، پوست خربزه‌ی دوستان مدیریت سینمایی قبلی بود و به نظرم وزارت ارشاد‌، خودش برای غبارآلود کردن فضا به آن وضعیت دامن زد.
 
وی که دوشنبه صبح (هفتم بهمن‌ماه) در نشستی با حضور خبرنگاران رسانه‌های مختلف حضور یافته بود، تاکید کرد: حوزه هنری برای اکران سال آینده هیچ لیستی ندارد. ما هنوز بسیاری از فیلم‌ها را ندیده‌ایم و اصلا برنامه‌ای مبنی بر این موضوعی که درباره آن گفتید، نداریم. حوزه هنری دوست دارد به مجموعه سینمای ایران کمک کند و اکنون خوشحالیم که شنیده‌ایم فیلم‌های خوبی در جشنواره فجر امسال حضور دارند.
 
حوزه هنری نگاه ویژه و خاصی به هیچ تهیه‌کننده‌ای ندارد

 
مدیرعامل سازمان سینمایی سوره حوزه هنری در پاسخ به پرسش دیگر درباره اعتراض برخی از تهیه‌کنندگان مبنی بر اینکه این نهاد دولتی تنها با چند تهیه‌کننده مشخص کار می‌کند‌، یادآور شد: به نظرم بعضی از حرف و حدیث‌ها مانند مطالبی که درباره سرکار نیامدن من یا وجود رانت‌های فیلمسازی در حوزه هنری مطرح می‌شود، تنها فضا را غبارآلود می‌کند. در هر صورت در چند مدت گذشته، حدود 150 فیلمنامه برای ساخت‌، مشارکت یا حمایت به حوزه هنری ارائه شده است. ما از میان تمام آن‌ها، به سه چهار فیلم رسیدیم که چند نفر از سینماگران، تهیه‌کنندگی آن‌ها را برعهده دارند.
 
وی افزود: ما بودجه محدودی برای ساخت فیلم داریم و سعی می‌کنیم آن را به بهترین شکل ممکن سامان‌ دهیم، به همین دلیل، هرکس فیلمنامه خوبی را در راستای اهداف و سیاست‌های حوزه هنری ارائه کند، مطمئنا از آن حمایت می‌کنیم.
 
جهان بیگلری با رد این مطلب که حوزه هنری خودش تهیه‌کنندگان را برای ساخت آثار انتخاب می‌کند‌، بیان کرد: این تهیه‌کنندگان هستند که فیلمنامه‌ها را به ما ارائه می‌کنند. ما در این زمینه دخالتی نداریم که مثلا بگوییم حتما کارگردان باید با فلان تهیه‌کننده کار کند. تاکید دارم که ما هیچ نگاه ویژه و خاصی به هیچ فردی نداریم. برای روشن‌تر شدن بحث، این نکته را یادآور می‌شوم که ما سال گذشته اعلام کرده بودیم‌ که اگر فیلمنامه خوبی در چند موضوع مشخص به ما برسد حاضر هستیم تا سقف 100 میلیون تومان از تولید آن اثر حمایت کنیم اما واقعا هیچ یک از دوستان و تهیه‌کنندگان، فیلمنامه قابل قبولی در آن حوزه‌ها ارائه نکردند که بتوانیم چنین کمکی داشته باشیم.
 
به سینماگران مختلفی مانند آقایان عیاری، پوراحمد و... پیشنهاد موضوع کردیم
 
مدیرعامل سازمان سینمایی سوره در ادامه این نشست، در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه آیا حوزه هنری به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی، خود نیز موضوعات استراتژیکی را برای ساخت فیلم پیشنهاد می‌دهد‌، گفت: حتما همینطور است. به عنوان مثال فیلم‌هایی که توسط آقایان میرکریمی‌، محمدی‌، نوروزبیگی و شاهسواری ساخته شده یا قرار است ساخته شود‌؛ موضوعاتی بودند که ما در ابتدا علاقه‌مندی‌مان نسبت به آن‌ها را اعلام کردیم و این ابراز علاقه‌مندی باعث شد جرقه‌ای در ذهن تهیه‌کننده شکل بگیرد و فیلمنامه‌هایی را در آن زمینه‌ها برای‌مان بیاورد. اصلا این‌گونه نیست که ما به عنوان یک نهاد فرهنگی‌، در اتاق‌مان بنشینیم و ببینیم چه فیلمنامه‌هایی برای ما می‌آید که آنها را تولید کنیم. قطعا حوزه هنری استراتژی‌های خودش را برای تولید دارد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این علاقه‌مندی‌ها در موضوعات استراتژیک حوزه هنری، به همه تهیه‌کنندگان اعلام می‌شود یا به چند تهیه‌کننده خاص‌، تصریح کرد: همانطور که قبلا هم تاکید کردم، ما به هیچ‌ تهیه‌کننده یا سینماگری نگاه ویژه‌ای نداریم و شاید جالب است که بدانید ما موضوعات و فیلمنامه‌های مختلفی را به کارگردانان مطرح پیشنهاد داده‌ایم اما به دلایلی نهایتا با آن‌ها به مرحله فیلمنامه نرسیدیم.
 
جهان بیگلری در این‌باره توضیح داد: ما کتابی را برای تبدیل به فیلمنامه، به آقای کیانوش عیاری پیشنهاد دادیم که ایشان هم از آن بسیار خوش‌شان آمد اما به مرحله نگارش فیلمنامه نرسیدیم. یا کتاب «نورالدین پسر ایران» که برای ما به عنوان یک نهاد فرهنگی بسیار استراتژیک است را به آقای عزیزالله حمیدنژاد پیشنهاد دادیم که فیلمنامه‌ای از آن اقتباس کنند که ایشان موضوع را یک‌طرفه مسکوت گذاشتند. یا بنده به شخصه با آقای پوراحمد برای ساخت فیلمی از کتاب «دسته یک» تماس گرفتم که ایشان پس از تامل و تحقیق روی کتاب نتوانستند به آن ایده اصلی که بتوانیم از آن فیلم بسازیم، دست پیدا کنند. یا در موارد دیگری به آقای داودنژاد و دوستان دیگر برای کارهایی صحبت کردیم که نهایتا به مرحله اجرا و فیلمنامه نرسیدیم.
 
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه آیا با توجه به آثاری که در دست ساخت است‌، امکان پذیرفتن فیلمنامه‌های دیگری را دارند‌؟ گفت: ما در هر صورت دنبال فیلمنامه‌های خوب هستیم. البته ممکن است نتوانیم به لحاظ محدودیت بودجه‌ای، خودمان ساخت آن را انجام دهیم اما اگر ببینیم فیلمنامه‌ای از نظر نگاه استراتژیک می‌تواند مثمر ثمر باشد. آن را به سازمان‌ها و نهادهای دیگر پیشنهاد می‌دهیم.
 
جهان بیگلری در عین حال خاطرنشان کرد: این نکته را فراموش نکنید که ما هنوز بودجه سال 93 را نبسته‌ایم و تنها اعلام کرده‌ایم که آمادگی تولید فیلمنامه‌هایی که در دست داریم را خواهیم داشت. در هر صورت باید ببینیم چقدر می‌توانیم برای ساخت آثاری که در دستمان است بودجه خرج کنیم.
 
حمایت از پخش فیلم‌ها در حوزه هنری از زبان مدیر سینمایی آن
 
مدیرعامل سازمان سینمایی سوره همچنین درباره حمایت از پخش فیلم‌ها و نمایش آنها در کنار حمایت از تولید گفت: ما برای اینکه این حوزه متمرکز‌تر پیگیری شود‌، آن را به یکی از زیر مجموعه‌های خودمان سپرده‌ایم. مجموعه «بهمن سبز» بدون اغراق تنها کمپانی ایرانی است که از آموزش تا پخش فیلم را در سینمای ایران برعهده دارد و از آنجا که فکر می‌کنیم پخش فیلم‌ها باید تخصصی‌تر انجام شود‌، این بخش را در اختیار آن دوستان قرار دادیم. ما حتما سعی می‌کنیم در بحث اکران برنامه‌ریزی‌های مناسبی داشته باشیم.
 
این مدیر فرهنگی تاکید کرد: در هر صورت حوزه هنری برای فیلم‌هایی که تولید می‌کند یا توزیع و پخش داخلی‌شان را برعهده می‌گیرد به نحو احسن برنامه‌ریزی می‌کند تا به خوبی دیده شوند.
 
تشریح برنامه‌هاو فعالیت‌های یک سال گذشته
 
بدر بخش دیگری از این نشست سهیل جهان‌بیگلری با اشاره به فعالیت‌های سینمایی حوزه هنری در یکسال گذشته توضیح داد: ما در این مدت سعی کردیم براساس اهداف تعیین شده کارهایمان را در سه چهار بخش سامان دهیم. به عنوان مثال در حوزه اندیشه شش یا هفت عنوان کتاب آماده چاپ شده و انتشارات «سوره مهر» قول داده که آنها را تا چند آینده زیر چاپ ببرد. همچنین در حوزه تولید فیلم هم کارهایی انجام شده است که نمونه‌های آن را در جشنواره سال گذشته و جشنواره امسال می‌بینید.
 
وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تولید فیلم در حوزه هنری گفت: در یکسوی این برنامه‌ریزی قرار بود، فیلم‌هایی با عوامل کاملا حرفه‌ای ساخته شود که نمونه‌های آن را دیدید و خواهید دید. اما در کنار آنها ما می‌خواستیم فیلم‌های ارزان‌ قیمت را داشته باشیم که از طریق آنها بتوانیم علاوه بر انجام کارهای تجربی استعدادهایی را در زمینه فیلمسازی کشف کنیم. به عنوان مثال دو فیلم «حق سکوت» هادی نائیجی و «فرشته‌ها با هم می‌آیند» حامد محمدی (با مشارکت منوچهر محمدی) در این حیطه امسال جلوی دوربین رفتند و در سال گذشته نیز «تاج محل» دانش اقباشاوی و «خسته نباشید» محسن قرایی و افشین هاشمی نیز در این دسته‌بندی ساخته شد. البته اینها تنها کارهایی است که به جشنواره‌های فجر آمدند.
 
وی ادامه داد: ما در همین شیوه فیلم سینمایی «مروا» را در حوزه هنری مرکز بوشهر با عوامل سینمایی همان استان به پایان رساندیم و آقای رضا صافی و بهزاد رفیع نیز فیلمنامه‌هایی را در مرحله نگارش دارند که فکر می‌کنم فیلمنامه آقای بهزاد رفیع که قرار است با مشاوره آقای مجید مجیدی ساخته شود، برای جشنواره کودک ساخته شود.
 
جهان‌بیگلری همچنین درباره فعالیت‌های آتی تولید فیلم در حوزه هنری توضیح داد: حوزه هنری در حال حاضر با انجمن سینمای انقلابی و دفاع مقدس مذاکره کرده است و قرار است فیلم سینمایی «23 نفر» به کارگردانی آقای قاسم جعفری تولید شود. همچنین فیلمی با محوریت شهید حسن باقری قرار است در صورتی که بودجه آن تامین شود جلوی دوربین برود. فیلم «همت » آقای میرکریمی و همچنین «مزار شریف» حسن برزیده را نیز قصد داریم در سال آینده کلید بزنیم.
 
مدیر سازمان سینمایی سوره با اشاره به تولید «مزار شریف» به کارگردانی حسن برزیده افزود: پیش‌تولید این فیلم در مراحل پایانی خود است و از چندی دیگر فیلمبرداری آن آغاز می‌شود. «مزار شریف» یکی از اولویت‌های استراتژیک حوزه هنری و تولید فیلم بود که قرار است اتفاقات فنی خوبی در آن از لحاظ تولید فیلم در استودیو و همچنین کار جلوی پرده سبز و آبی بیفتد.
 
این مدیر فرهنگی سپس به فیلمنامه‌های در دست نگارش زیر نظر حوزه هنری اشاره کرد و گفت: فیلمنامه سریال «دا» توسط آقای همایون اسعدیان و به تهیه کنندگی آقای منوچهر محمدی در حال نگارش است که امیدوارم بتوانیم بودجه ساخت آن را فراهم کنیم و همچنین فیلمنامه‌های «پایی که جا ماند» توسط آقای محمد مهدی عسگر پور‌ و «گوهر صخره‌ها» توسط آقای محمدرضا گوهری و «صبح روز بعد» توسط آقای آذرپندار در حال نگارش است.
 
همچنین فیلمنامه «خواهران نازنین» توسط آقای هنرمند و دوستانشان در حال تکمیل است. این فیلمنامه به دلیل نکته بینی و دقت‌نظر آقای هنرمند هنوز به مرحله‌ای نرسیده که تولیدش آغاز شود اما به لحاظ مضمون از جمله فیلمنامه‌هایی است که ما علاقه‌مند هستیم که آن را کار کنیم.
 
جهان بیگلری در بخش دیگری از این نشست درباره تولید فیلم‌های کوتاه و مستند در حوزه هنری اظهار کرد: تولید این دسته از فیلم‌ها در حوزه هنری کمی به وقفه افتاد اما قصد داریم مجددا فیلم‌های کوتاه و مستند را با همکاری دفاتر استانی حوزه آغاز کنیم البته این بدان معنی نیست که در این زمینه هیچ کاری انجام نشده است. به عنوان مثال یکی از مستندهای تولید شده توسط حوزه هنری که کارگردان آن آقای محمدعلی فارسی بودند‌، در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر امسال حضور دارد و مستند دیگری نیز درباره جغرافیای کربلا را توسط آقای داریوش یاری در حال ساخت داریم که در سال آینده آماده می‌شود.
 
وی افزود: در حوزه کارهای تجربی نیز قصد داشتیم مستندهایی را درباره سرداران جنگ داشته باشیم که این کار را با آقای میرکریمی سپردیم. در نهایت ایشان به نحوه روایتی رسیدند که مجموعه‌ای از هفت سردار جنگ خواهد بود. تا کنون فیلم‌های مربوط به شهید چمران و شهید دوران آماده شده است و بخش‌های مربوط به پنج سردار دیگر هم در مراحل مختلف کار است که ان شاء اله امیدواریم این مجموعه در سال آینده تکمیل شود.
 
برنامه‌های حوزه هنری برای تعمیرات و نگهداری سالن‌هایش
 
جهان بیگلری سپس در پاسخ به پرسشی درباره برنامه حوزه هنری برای تعمیر و نگهداری سالن‌های تحت اختیارش گفت: ما برای آنکه بتوانیم در حوزه پخش متمرکزتر عمل کنیم،‌ موسسه «بهمن سبز» را فعال‌تر کرده و علاوه بر حوزه پخش‌، تعمیر و نگهداری و بازسازی سالن‌ها را به آنها سپردیم. در هر صورت معتقدیم تعمیر و نگهداری سالن‌های شهرستانی فعالیت جدی را می‌طلبد و موسسه «بهمن سبز» برنامه‌ریزی‌هایی برای آن دارد. قرار است چندی دیگر سمیناری آموزشی را برای مدیران سالن‌های سینمایی‌مان را برگزار کنیم تا برنامه‌ریزی در این حوزه رسما آغاز شود.
 
رئیس سازمان سینمایی سوره حوزه هنری در پاسخ به پرسشی درباره همکاری با ارگان‌هایی مانند صدا و سیما برای تولید آثار مختلف و نمایش آنها گفت: ما علاقه‌مندی‌مان را برای تولید آثار مشترک به سازمان صدا و سیما،‌ سازمان سینمایی و سایر سازمان‌های مردمی و دولتی اعلام کرده‌ایم چرا که معتقدیم این هم افزایی برای ارتقای سینمای ایران لازم است ضمن آنکه معتقدیم باید وزارتخانه‌های دیگر را نیز با کاربرد سینما آشنا کرده و آنها را به سرمایه گذاری در این حوزه ترغیب کنیم. مطمئنا سینما به خودی خود و با بودجه محدودش نمی‌تواند آن طور که باید جریان‌ساز باشد.
 
جهان بیگلری در پایان سخنانش با اشاره به همکاری حوزه هنری با صداو سیما برای نمایش آثار مختلف‌اش گفت: در هر صورت ما علاقه‌مند هستیم که با تلویزیون در زمینه تولید و نمایش، کارهای مشارکتی را انجام دهیم. آنها طبیعتا به این بخش فکر کرده‌اند اما نمی‌دانم چرا تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است.


مخاطبان محترم گروه فرهنگی مشرق می توانند مقالات، اشعار، مطالب طنز، تصاویر و هر آن چیزی که در قالب فرهنگ و هنر جای می گیرد را به آدرس culture@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس